ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Не всички последствия се усещат на момента!
За мъжете, които искат да станат бащи на здрави деца
Бета глюканът е сред най-мощните имуностимулатори

увеличени лимфи

Болници, клиники, лекари - вашите мнения и съвети

Модератори: админ, консултанти, Приятели

katq188
Мнения: 1
Регистриран на: 15 мар 2017 16:43

увеличени лимфи

Мнение от katq188 » 15 мар 2017 17:17

здравейте имам следния проблем от декември месец съм с подути лимфи първоначално не обърнах внимание , докато не забелязах , че поддържам температура и към края на януари започнах да обикалям по лекари първата ми спирка беше при неврохирург , защото имам псевдотумор церебри и имам поставена клапа в гръбначния стълб и реших, че може да е нещо свързано с това. Оказа се ,че не е , неврохирурга ме изпари на УНГ който ми взе гърлен секрет и ме увери ,че проблема също не е от него посъветва ме да посетя инфекционист и хематолог със съмнения за моноклероза. Инфекциониста ме прегледа и каза ,че проблема не идва от него при което той ме заведе при гръден-онколог . Прегледаме и ми направи ехография на която видя всъщност , че са подути лимфите ми . Изписа ми антибиотик който да го пия в продължение на 6 дни и на 14-тия ден да се върна като ми обясни ,че ако все още са подути ще ми вземе проба от лимфите. Когато се върнах при него на 14тия ден лимфите ми бяха почти спаднали ,по неговите думи били много леко надути ,но щели да спаднат до няколко дни . Е да, но уви отново съм с подути лимфи ,температура 37,7-8 , главоболие , от време на време кожата започва да ме сърби , и също така получавам и втрисания . Личната ми назначи кръвни изследвания .Ето и резултатите
Диференциално броене на левкоцити – визуално микроскопско или автоматично апаратно изследване

Pl / 0 - 1[%]
Ly 15 22 - 40 [%]
Mo 4 4 -8 [%]
Ba / 0 -1 [%]
Eo / 0 - 4[%]
Sg 76 51 -67 [%]
St 5 0 - 8[%]
CRP 0.5 mg/l до 6.0
СУЕ 10 мм <15
Показател Резултат МЕ Реф. стойност
PCT 0.263 % 0.108 - 0.282
RDW-CV 13.2 % 11.0 - 16.0
Gran% 83.9 % 50.0-70.0
WBC 8.1 x109/L 4.0-10.0
PDW 14.4 9.0 - 17.0
MPV 9.1 fL 6.5 - 12.0
PLT 290 x109/L 140 - 440
RDW-SD 44.7 fL 35.0 - 56.0
MCHC 344 g/L 320-360
MCH 30.3 pg 27.0-34.0
MCV 88.0 fL 80.0-100.0
HCT 0.432 L/L 0.370-0.540
RBC 4.91 x1012/L 3.50-5.50
HGB 149 g/L 110-180
Mid% 2.7 % 3.0-14.0
Lymph% 13.4 % 20.0-40.0
Gran# 6.8 x109/L 2.0-7.0
Mid# 0.2 x109/L 0.1-1.2
Lymph# 1.1 x109/L 0.8-4.0
След което ме изпрати отново на хематолог. Споделих симптомите си на лекаря при което той ми каза, лимфите ти са подути , но не достатъчно ,но ме притесняват сериозните ти оплаквания . След това нещо ми каза да ходя на инфекционист отново , защото съм била прекалено мъничка (19г) и не иска да ми прави биопсия . Та да въпроса ми какво бихте ме посъветвали , към кога да се обърна и къде да отида ?

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: увеличени лимфи

Мнение от д-р Цончев » 18 мар 2017 21:56

Според мен в тия резултати няма нещо което да говори за сериозно заболяване. Изчакайте, ще спаднат лимфните възли. В момента периода е такъв, има доста вирусни инфекции.

Отговори

Върни се в “Търся лекар”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта

cron