ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Риби в депресия помагат за разработване на антидепресанти
Мнението е на експерти по въпросите на грипа
Ето кои са подходящите грижи за кожата.
Може ли един размер да пасне на всички мъже?

Съмнение за анемия

Болници, клиники, лекари - вашите мнения и съвети

Модератори: админ, консултанти, Приятели

KovachevA91
Мнения: 5
Регистриран на: 19 ное 2016 01:04

Съмнение за анемия

Мнение от KovachevA91 » 19 ное 2016 01:19

Здравейте др Цончев моля за мнение.. много съм притеснена :oops:
Искам да проверите резултатите на дъщеря ми които бяха правени днес в софия в Циталаб. Бяхме при др Шаламова от медицински център "Детско здраве" за консултация изпратени за съмнения за анемия! На кратко преди 2 седмици бяхме в детско отделение 7 дена за лечение на бактериална инфекция която при домашно лечение не се повлия! При постъпването беше с ЦРП 238 а при изписването 48.. след седмица лечение с Клацид повторихме изследванията желязото и т.жск бяха в норма, хемоглобин 104 с намалени mch и mch съжалявам не мога да дам точни р-ти защото ги оставихме при докторката а ще приложа днешните за преглед от вашя страна! Тя ни звънна и каза че ще ги повторим и ще ни прати на хематолог с който да се съветваме.. моля кажете вие има ли нещо притеснително от днешните изследвания? Благодаря и извинявайте за дългия пост

KovachevA91
Мнения: 5
Регистриран на: 19 ное 2016 01:04

Re: Съмнение за анемия

Мнение от KovachevA91 » 19 ное 2016 01:26

Ретикулоцити 73.60 x10^9/L 24 - 80
Пълна Кръвна Картина ( CBC ) - 22 показателя * Профил Виж по-долу
WBC ( Левкоцити - бр.) 11.50 x10^9/L 3.50 - 10.50
Ly% (лимфоцити) 50.7 % 20.0 - 48.0 (50.0 - 70.0 за деца до 4г.)
Mo% (моноцити) 8.2 % 1.0 - 11.0
Eos% (еозинофили) 2.8 % 0.0 - 6.0
Baso% (базофили) 0.4 % 0.0 - 2.0
Neu% (неутрофили) 37.9 % 40.0 -70.0 (20.0- 50.0 за деца до 4г.)
Ly# (лимфоцити) 5.83 x10^9/L 1.10 - 3.80 (1.30 - 7.40 за деца до 4г.)
Mo# (моноцити) 0.94 x10^9/L 0.07 - 0.80
Eos# (еозинофили) 0.320 x10^9/L 0.000 - 0.500
Baso# (базофили) 0.050 x10^9/L 0.000 - 0.140
Neu# (неутрофили) 4.360 x10^9/L 2.100 - 6.400 (0.900 - 5.300 за деца до 4г.)
RBC ( Еритроцити - бр.) 4.000 x10^12/L M: 4.4 - 5.9; Ж: 3.7 - 5.3
Hgb ( Хемоглобин ) 98 g/L М: 135 - 180; Ж: 120 - 160
Hct ( Хематокрит ) 0.306 L/L М: 0.40-0.53 Ж: 0.36-0.48
MCV (ср. обем на еритроцита) 76.5 fL Възрастни (82.0 - 96.0); Деца (77.0 - 92.0)
MCH (ср. Hgb съдърж. в еритр. ) 24.5 pg Възрастни (27.0 - 33.0); Деца (21.0 - 38.0)
MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.) 320 g/L 300 - 360
RDW (вариация на ерит. р-ие) 16.4 % 11.5 - 14.5
Plt ( Трoмбоцити ) 250 x10^9/L 130 - 420
MPV (ср. обем на тромбоцита) 10.7 fL 7.5 - 11.0
Pct (Тромбокрит) 2.70 ml/L 1.0 - 4.5
PDW (ширина на тр р-ие) 14.5 fL 9 - 17

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Съмнение за анемия

Мнение от д-р Цончев » 23 ное 2016 14:41

На колко години е детето?

KovachevA91
Мнения: 5
Регистриран на: 19 ное 2016 01:04

Re: Съмнение за анемия

Мнение от KovachevA91 » 24 ное 2016 19:30

На 2,5 год. днес излезнаха изследванията от стерилна урина и антибиограма която показа ешерихия коли :( хемоглобина се вдигна на 100 но црп показва че има още инфекция 48 .. и така е защото дори и да бяхме в болница никой не се сети да ни пусне стерилна урина а просто казаха инфекция без да се опитат да разберът от къде е и каква е ... (става въпрос за Благоевград)
Имаме запазен час за нефролог в сряда за преглед на видеозон.. въпросът ми е към вас е може ли бактерията да я е имала отдавна и чак сега да са се появили симптомите??
Благодаря ви д-р Цончев :)

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Съмнение за анемия

Мнение от д-р Цончев » 29 ное 2016 00:57

Не е толкова анемично детето не се притеснявайте, при малките това често се среща. С възрастта се оправят нещата. Ешерихията също е сравнително честа инфекция и с подходящо лечение ще се ликвидира.

KovachevA91
Мнения: 5
Регистриран на: 19 ное 2016 01:04

Re: Съмнение за анемия

Мнение от KovachevA91 » 29 ное 2016 11:31

Благодаря ви д-р Цончев. Утре сме на нефролог за ехография да видим как са бъбречетата, но при предишни изследвания видях че и лятото е била с бактерии и лек бълтък което лекувахме с зинат и уронела форте и сега пак.. възможно ли е да го е имала бактерията отдавна??

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Съмнение за анемия

Мнение от д-р Цончев » 29 ное 2016 20:53

Принципно да, но явно в недостатъчно количество че да предизвика болест още тогава.

KovachevA91
Мнения: 5
Регистриран на: 19 ное 2016 01:04

Re: Съмнение за анемия

Мнение от KovachevA91 » 30 ное 2016 17:27

Благодаря ви :)
Днес бяхме на нефролог няма нищо притеснително, бъбречетата са нормални няма аномалии , черния дроб и пикочните пътища също. Назначи нормална и стерилна урина + пкк за другата седмица ...
Казва че бактерията е могла да дойде от гениталиите и да попадне при вземането на урина.. ще видим със сигурност другата седмица. Благодаря ви за всичко д-р Цончев

Отговори

Върни се в “Търся лекар”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта