Алергии. Астма | Силен сърбеж и подути пръсти

Напиши отговор
 • Re: Силен сърбеж и подути пръсти
  от shashmagiul | 04.02.2017 13:30

  Д-р Цончев. Не се прави така. :P
  Сдухала съм покрай това, но ефектите си ги бива.
  При алергия трябва да се открие какво я причинява. В противен случай всяко лекарство е неефективно. В случая знам, че се бие инжекция урбазон, но това при всички случаи трябва да се консултира с лекар.
  Може да е алергия ако преди това са пити взаимноизключващи се лекарства? Свекър ми така щеше да се самоумори. :lol:
  Тази алергия мисля, че е от острите.
  Моят опит с алергиите сочи: бяхме на село, майка ми вкара дъщеря ми в прашна оранжерия, а беше топло. Дъщеря ми се изрина цялата и както и да се опитах да стерилизирам в стаята, където спеше, продължиха да се появяват пъпките, дори лекарката в Града се усъмни в морбили, но бяхме били ваксината, освен това аз знаех кое причинява пъпките, но това за морбилите все пак ме стресна. По най - бързия начин се прибрахме в София, изчистих стаята, проветрих, разкарах всички плюшени играчки. На следващия ден пъпките бяха на половина, а на по - следващия вече ги нямаше.
  Друг "пресен" случай. Тук пък, има мухъл. Дъщеря ми кашля с малки почивки от два месеца най - малко насам. Всеки ме успокоява, че било нормално. Втори антибиотик пие в рамките на месец и кашлицата позатихна за малко, после се появи пак. До вчера докато мъжа ми не напръскал за мухъл, докато бяхме навън. След като се прибрахме и си легнахме пак имаше малко хрипове, но в крайна сметка цяла нощ спа, а на сутринта кашлицата беше някак по - мека, с по - леко отхрачване. И последно като гледах носа, нямаше сополи./Все още не е изчистен напълно мухъла, с което оправдавам наличието на кашлица./
  Така че и Мааас надявам се ако чете, може да има предвид.
  С най - добри чувства, д-р Цончев.
  :P
 • Re: Силен сърбеж и подути пръсти
  от д-р Цончев | 10.01.2017 20:45

  Посетете пак лекар, може да прецени да ви направи нещо мускулно или венозно, за по-бърз ефект.
 • Силен сърбеж и подути пръсти
  от Ekaterina | 10.01.2017 03:19

  Здравейте !
  Два дни преди Нова година се появи странен сърбеж . В началото беше само по ръцете и се срещале тук - там по 1-2 пъпчици (много мънички) . Мислех ,че е нещо моментно и ще мине ,но не . Така една седмица мина ,постияно се чешех . През деня не толкова ,но през нощите - ужас . Постъпенно започваше да ме сърби по краката ,по гърба и кръста .. Забелязах и ,че средният ми пръст на кръка се е подул и сърби ,и боли .
  Та отидох на лекар ,каза че е алергия и ми изписа Зодак и витамин С 1000 . Така три дни вече минаха ,аз не мога да спя по цяла нощ ,сърби ужасно много . Мислех ,че от малко лекарствата ще започнат да действат ,но като чели става по - зле . Сега е 3 през нощта аз отново не спя от сърбежа ,около 22часа ми направи впечатление ,че на същия крак се е подуло и малкото пръстче ,и то така боли при добир и мърдъне и сърби от време на време . Другото е ,че аз нямах обрив ,както казах тук - там някоя пъпчица .. Освен подутия пръст ,сега имам обрив по целите ходила и пръсти,по ръцете от китката до лакатя ,горната част на дланта и пръстите (по пръстите са малко) ,усещам че има малко и над гърдите ,под ключицата .. тук там и нагоре по кралата и ръцете . ( Обрива по - ръцете е обилен ,много пъпчици една до друга някои зачервени и по - подути от други ,но са малки ,леко наподобява да докоснати с коприва )
  Моля ви помогнете ми ,кажете какво е ,какво да правя . Вече започвам да се притеснявам . Да ида ли пак при личния доктор или какво ?
  Цяла седмица мина в сърбеж и безсъние ,ужасно е .

Напиши отговор